Kort
Info
Tranen
Ahlmanns Allé 6
2900 Hellerup

Mandag – fredag kl 10-20
Lørdag kl 11-16

Tranen
Tranen
Tranen

Tranen er Gentofte Kommunes udstillingssted for samtidskunst og har til huse på Gentofte Hovedbibliotek.

Tranen er en legendarisk udstillingsplatform for kunstneriske nybrud på den  eksperimenterende samtidskunstscene. Der præsenteres årligt 6 udstillinger á 2 måneders varighed – både solo- og gruppeudstillinger – af yngre, professionelle kunstnere fra ind- og udland.

Gentofte Hovedbiblioteket er opført i 1985 og tegnet af arkitekt Henning Larsen. Tranen er med sit karakteristiske, hvide nicheformede udstillingsrum på 110m2, balkon på to sider, højt til loftet og stort naturligt lysindfald et unikt udstillingsrum. Samtidig fungerer Tranen som en flydende og integreret del af bibliotekets arkitektur og rum.

Tranen ønsker at give sit publikum mulighed for at møde og opleve alsidigheden i samtidskunstens tendenser, udtryk og genrer på et højt kunstnerisk niveau. Tranen søger at favne sit publikum med både åbenhed og udfordring. Med udgangspunkt i samtidens problemstillinger og tematikker bidrager Tranen til at skabe nærværende debat og refleksion om samtidskunsten, der formidles til både børn, unge og voksne.

Info
Tranen
Ahlmanns Allé 6
2900 Hellerup

Mandag – fredag kl 10-20
Lørdag kl 11-16